Be in control

Hans Anders

Hans Anders is onderdeel van de Hans Anders Retail Group en heeft meer dan 400 winkels in Nederland en België. Daarnaast hebben zij door de overname in 2018 van eyes+ more nog 170 winkels in Duitsland, Nederland, België en Oostenrijk. In Zweden is de groep actief met het merk Direkt Optik met 40 winkels. Met de slogan ‘Dat maakt Hans Anders’ willen ze goed horen en zien betaalbaar en daarmee bereikbaar maken voor iedereen.
Lijn tcf

Hans Anders heeft Sander Jansen aangesteld als projectleider voor de implementatie van SAP Vendor Invoice Management (VIM). Hiervoor werkte Hans Anders al met SAP, maar gebruikte zij de factuurverwerkingsoplossing D3. Voor de OpenTextdelen is de samenwerking met tcf. gestart door de implementatie van VIM. Sander Jansen: De betrouwbaarheid ten aanzien van de dienstverlening is uiteraard belangrijk, maar die heb ik als zeer prettig ervaren. 

Geen 9 tot 5 mentaliteit

De manier van implementatie bepaald de werking. SAP VIM is voor de gehele Hans Anders Retail Group ingezet, dus de inrichting kost tijd. Door de implementatie van SAP VIM ben je het papierwerk kwijt. Alles is digitaal. Daarnaast is het een mooi moment om de huidige werkprocessen binnen de organisatie tegen het licht te houden. Alle facturen gaan in SAP VIM direct de workflow in. Snelheid is hierbij belangrijk. De boekingsgang gaat voornamelijk automatisch en er zit tevens een autorisatieflow achter. Hierdoor zijn de doorlooptijden van de facturen beheersbaar en kan de business de facturen eenvoudig goedkeuren. De gebruiksvriendelijkheid is hierdoor groot.

Een project als deze heeft een doorlooptijd van 7 tot 8 maanden van kop tot staart. Sander Jansen: “Het was prettig dat ik 24/7 kon schakelen en dat we er samen voor zorgden dat het project succesvol is geworden. Hard werken is belangrijk, maar ik vind het ook fijn dat er humor is. Geen 9-tot-5-mentaliteit, maar er samen voor zorgen dat het project succesvol is.” 

Compliment aan tcf.

Er is zeker ook een aantal zaken voor verbetering vatbaar. Sander Jansen: “Een aantal functies cruciaal voor Hans Anders werd gemist in de standaard tooling van SAP VIM. Hierdoor waren wij genoodzaakt deze door customizing te laten ontwikkelen, zodat de gehele oplossing op de wensen van ons aan zou sluiten. Graag hadden wij een aantal van die functionaliteiten in de standaardsoftware gezien, zodat er niet extra bouwcapaciteit nodig is. 

Een compliment voor de specialisten van tcf. De aanwezige kennis en kunde plus het meedenken hebben geleid tot een succesvolle implementatie. Wij hebben hen als zeer betrouwbare partner ervaren in dit traject en zullen hen altijd aanbevelen bij andere partijen die met SAP VIM gaan werken.” 

Zin in koffie?

Wij implementeren de slimme technologie van OpenText binnen iedere SAP-omgeving. Zonder gedoe of langdurige consultancytrajecten. We bespreken het graag met een kop koffie! 

Scroll to Top
tcf logo