Be in control
ERP implementatie

Dit is het geheim achter succesvolle ERP-implementaties 

ERP implementatie
Met uw ERP-oplossing naar de cloud? Bij veel grotere mkb-bedrijven staat het op de agenda omdat ze zo de beheerlast willen verlagen. Dit is ook het moment dat u als directeur of manager nachtmerries krijgt van een peperduur implementatietraject. Soms kost alleen een upgrade van de ERP-oplossing al honderden uren. Gelukkig leest u in dit artikel dat er ook ERP-implementaties mogelijk zijn zonder gedoe…

Het is de nachtmerrie van menig financieel directeur: de implementatieconsultant die voor een paar weken komt helpen bij het implementeren of upgraden van een ERP-pakket… en jaren later nog steeds op de afdeling rondhangt. Dat moet toch anders en vooral beter kunnen? 

Kern van het probleem: lock-in 

Softwareprojecten die veel langer dan gehoopt én beloofd duren, zijn meer dan botte pech. Er zijn namelijk nogal wat implementatiepartijen op de markt die doelbewust een lock-in inbouwen. SAP- en OpenText-oplossingen bieden ze aan in frameworks, die door het injecteren van hun eigen code afhankelijkheid creëren. Wilt u upgraden of bijvoorbeeld naar de cloud, dan bent u altijd aan die partij gebonden. Is het toeval dat juist dit soort implementatiepartijen zo lang over hun projecten doen? 

De oplossing is simpel: breek met partners die je in hun kostbare greep krijgen en kies voor vrijheid! Dat is precies waarmee wij u helpen: we zetten uw systeem helemaal terug naar de ‘fabrieksinstellingen’, zodat u klaar bent voor een upgrade of een transformatie naar de cloud.  

Een ERP-implementatie in 4 stappen 

We bevrijden uw systeem als het ware door de code door de wasstraat te halen. Onze reinigingsploeg volgt deze stappen: 

  1. Intake klant We gaan met u om tafel zitten: wat is op dit moment de situatie en waar wilt u naartoe? Dus welke processen wilt u optimaliseren en welke software is daarvoor nodig? 
  1. Procesoptimalisatie We gaan in gesprek met de mensen op de werkvloer en brengen de processen in kaart (bijvoorbeeld: “Ik koop schroeven in bij X, ik wil een leveringsbon van Y en vervolgens moet de factuur automatisch betaalbaar gesteld worden”). Deze processen vertalen we zo slim en efficiënt mogelijk naar de techniek. Het besparen van fte’s is vaak een mooie bijvangst van deze procesoptimalisatie. 
  1. Omgeving onder de loep Met een aantal techneuten duiken we het serverhok in: allereerst zorgen we ervoor dat alle omgevingen (acceptatie, test enzovoort) identiek zijn; daarna brengen we maatwerk (solution extensions) en verdere afwijkingen (bijvoorbeeld een uitstapje naar een andere server) in kaart. 
  1. Code door de wasstraat Alle afwijkende code vervangen we door standaardcode met dezelfde functionaliteit zoals die in de SAP- en OpenText-oplossingen horen te zitten. 

Het resultaat van deze grote schoonmaak is dat u een standaardomgeving hebt waarmee u alle kanten uit kunt. U bent klaar voor iedere upgrade, voor het toevoegen van bijvoorbeeld Vendor Invoice Management (VIM) of een reis naar RISE with SAP. Hebt u op dat punt nog onze hulp nodig, dan is dat heel fijn. Wilt u met een andere partij in zee, dan kan dat ook probleemloos. Zo dragen we écht uit dat we wars van lock-in zijn. 

Deel dit artikel:

In welk product bent u geïnteresseerd?

Scroll naar boven
tcf logo